9 Aralık 2011 Cuma

Pembe Renginin Anlamı ve Etkileri

  Kırmızı ile beyazın birleşmesi ile elde edilen pembe renk , kırmızı gibi canlılık verir ama daha yumuşaktır . Mavi renk erkeklerin , pembe renk ise bayanların olarak bilinir . Neşe ve mutluluk veren bir renk olarak bilinen pembe  aynı zamanda hayallerin ve aşkın rengidir .

  Farsça pamuk, pamuk çiçeği anlamındaki "penbe" ünsüz benzeşmesiyle (n-m değişimi) pembe biçimini almıştır
.

  
Pembe 
çocuk rengidir aynı zamanda ; kız çocuklarının rengidir . Saflığı ve sevimliliği çağrıştırdığı için kız çocukları en çok pembe rengine bezenir . Bu nedenle , özellikle kız çocuklarının odalarında kullanılabilir . Sakinleştirici etkilerinden dolayı hapishane ve uyuşturucu tedavi merkezlerinde de kullanılmaktadır . Ayrıca pembenin rahatlatıcı etkisinden dolayı , müşterilerin pembe giyen kasiyerlere daha rahat ödeme yaptıkları tespit edilmiştir . Bu nedenle pek çok mağaza ve markette kasiyerler pembe giyinmektedir .

  Pembe rengi tercih eden kadınların en belli başlı özellikleri, daima neşeli olmalarıdır. Bu kadınlar mutlu ve hafif kalplidirler. Gerektiği yerde ciddi olmasını ve mesuliyetlerini yerine getirmesini gayet iyi bilirler. Çekingen olmalarına karşılık bunu iyi şekilde saklarlar ve pek nadir dışa vururlar. Coşkun, ateşli ve fırtınalı oldukları pek nadirdir.

 Çalışma ortamları için uygun bir renk değildir .

 Pembe renk kişide olumlu duyguların oluşmasına yardımcı olur . İnsanı sakinleştirir ve vücudu rahatlatır . Sinir ve böbrek hastalıkları ile epilepsi (sara) hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır .

 Pembe rengi seven insanlar , ki bunlar genellikle kadınlardır , duygusal , neşeli , sorumluluklarının bilincinde ve biraz ürkektir . Fakat çekingenliklerini fazla belli etmezler .

Pembe, en romantik ve narin renktir. Ayni zamanda sakinlestirici bir etkisi vardir. Arastirmalar gosteriyor ki, pembe insanlari yatistiriyor ve kalplerini yumusatiyor.
Dr. Alexander Schauss, hapishane demirleri pembeye boyandiginda mahkumlarin arasinda agresif davranisin azaldigini ifade etmistir. Dr. Schauss'a gore “Insan Sinirlenmek istese bile pembe rengin yakininda basarili olamaz. Kalp kaslari yeterince hizli hareket etmez. Pembe enerjiyi ceken bir sakinlestirici gibidir. Hatta renk korleri bile pembe ile sakinlesmislerdir” . Fakat sonradan yapilan arastirmalar gosteriyor ki bu tur bir etki maalesef kisa surelidir. Gorunuse gore vucut normal seviyesine geri dondugunde bu sefer daha agresif bir ruh haline girebiliyorlar.


http://tr.mydearbody.com/renkler/pembe-renk.html

1 yorum:

  1. Pembe rengi gördüğümüzde, daha olumlu bir bakış açısı tercih etmeye yatkınızdır. https://www.tarz2.com/Iyilestirici-gucunu-kesfedin-pembe

    YanıtlaSil