9 Kasım 2011 Çarşamba

Türk Sinemasının Çocuk Filmleri Üretme Zamanı



Fatoş KarahasanMarkalar trendlerfatos.karahasan@milliyet.com.tr
Dünyada hasılat rekoru kıran filmlere bakıldığında, ilk 10 yapımın 7’sinin çocuk filmi olduğu görülüyor. Box Office verilerine göre,  Oyuncak Hikayesi 415, Alis Harikalar Diyarında 334, Iron Man 314 milyon kişi tarafından izlenmiş. Ülkemizde ilk üç sırada 3.4 milyon izleyiciyle New York’ta Beş Minare, 3.3 milyonla Recep İvedik ve 2.4’milyonla Eyvah Eyvah yer alıyor. Ne yazık ki, ülkemizde, çocuk filmleri ilk 10 sıraya girmeyi başaramıyor.
Oysa, Ülker Çocuk Sinema Şenliği rakamlarına bakılacak olursa, hem çocuklar hem de anne babalar sinemaya gitmeyi çok seviyorlar. Ülker’in dört yıldır, ülkemizin tüm bölgelerinde çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak sunduğu sinema Şenliği yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor.  Yıldız HoldingKurumsal iletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker’dan aldığım bilgiye göre, Ülker Çocuk Sinema Şenliği bugüne kadar tam 510  bini çocuk ve 130 bini anne-baba olmak üzere 640 bin kişiyi sinemayla buluşturmuş. Projede tüm Yıldız Holding çalışanlarının emeği var. Ülker’in 55 ildeki satış şirketleri, distribütörleri ve bayileri elele vererek, çocukları sinemalarda ağırlıyor,  her çocuğa içinde Ülker ürünlerinin bulunduğu kutular hediye ediyorlar.
Ülker’in derlediği verilere göre,  son üç yılda kesilen çocuk bileti sayısı toplam bilet sayısı içindeki payı yüzde 9’dan, 14’e yükselmiş. Bir başka deyişle, aileler çocuklarıyla birlikte gidebilecekleri güzel filmler bekliyor. Hayal gücü zengin çocuklar için sanata, eğlenceye ihtiyaç var. Eğlenebilen çocuklar ileride daha yaratıcı, karşılaştığı sorunlara daha kolay çözüm bulan bireylere dönüşüyor.
http://ekonomi.milliyet.com.tr/turk-sinemasinin-cocuk-filmleri-uretme-zamani/ekonomi/ekonomiyazardetay/30.04.2011/1384297/default.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder