8 Kasım 2011 Salı

Pamuk Boşanıyor


08.11.2002
Son eseri 'Boşanma'

Her yazdığı kitapla olay yaratan Orhan Pamuk, bu kez 20 yıllık eşinden boşanma kararı ile hayranlarını şaşırttı. Pamuk için "Yeni Hayat" başlıyor
ORHAN Pamuk "en kötü günlerimde yanımda yalnızca o vardı" dediği 20 yıllık eşi Aylın Türegün'den boşanmak için mahkemeye başvurdu. Hayattaki en büyük zaafı diye tanımladığı 12 yaşındaki kızı Rüya'nın annesi olan Aylın Türegün'den ayrılma nedenini Pamuk, "uzaklaşıyoruz" diye açıkladı.
Son yılların en çok satış yapan yazarlarının başında gelen Orhan Pamuk, mahkemeye verdiği boşanma dilekçesinde, "Ruhi ve mizaç uyuşmazlığı nedeniyle ortaya çıkan anlaşmazlık, ortak yaşamı çekilmez hale getirmiştir" dedi.
Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla başvuran Pamuk, dilekçesinde, "Tekrar bir araya gelerek aile birliğini devam ettirmek imkansız hale geldiğinden fiilen bitmiş olan evlilik hukuken sona erdirilsin" dedi. Aksiyon Dergisi'ne verdiği röportajda, boşanma kararına rağmen mutlu olmadığını söyleyen ve içinde bulunduğu ruh halini "gri bir havadayım" diye tanımlayan Pamuk, öğretim üyesi olan eşi Aylın Lal Türegün ile 1982 yılında evlenmişti. Aynı röportajında annesinin bile 'bir baltaya sap olamadın' diye suçladığı günlerde yanında bir tek karısı Aylın Türegün'ün olduğunu anlatan Pamuk, "O günlerde karizmam yoktu, istediğim gibi kız arkadaşım olamadı. 30 yaşıma kadar durum kötüydü, yanımdaki tek kişi daha sonra eşim olacak kişi Aylın hanımdır" demişti.
EVLİLİK ONU BAŞARIYA TAŞIDI
Pamuk, Aylın Türegün ile ilk romanı Cevdet Bey ve Oğulları'nın basıldığı yıl evlendi. Evliliğin ardından başarı çıtası giderek yükselen Pamuk, evliliklerinin birinci yıldönümünde de Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazandı. Orhan Pamuk sonrasında Sessiz Ev, Beyaz Kale, Kara Kitap, Gizli Yüz, Yeni Hayat, Benim Adım Kırmızı ve Kar ile dünya çapında tanınan edebiyatçılar arasına girdi.
HABER MERKEZİ

http://arsiv.sabah.com.tr/2002/11/08/s0607.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder