17 Mart 2013 Pazar

Gerard Arthur Way - My Chemical Romance ın kurucusu

Gerard WayGerard Way

Gerard Arthur Way 9 Nisan 1977’ de New Jersey – Newark’da doğdu. 

Gerard şarkı söylemeye 4.sınıfta baş rolünü oynadığı Peter Pan oyunuyla başladı. Gerard, bundan sonra şarkı söylemeye sırtını döndü ve “O şarkıcı acayip çocuk olmak istemiyorum. Mizah dergileri ve Iron Maiden gibi başka şeylerle ilgileniyorum.” dedi. Daha sonra sanatın peşine düştü. Yaşadığı şehrin sokaklarında oynayamadığı için, Gerard çocukluğunda her zaman resim ve karikatürle ilgili olmuştur. Çocuk olarak dışarı çıkıp oynayamazdı ve bu yüzden kafasında sanat çalışmalarını sevmesine yol açan hayali dünyalar oluşturdu.

1995’te liseden mezun olduktan sonra, New York’taki Görsel Sanatlar okuluna başladı. Buradan da 1999 yılında mezun oldu. 2001’de The Breakfast Monkey adlı çizgi diziyi Cartoon Network’e satmaya çalıştı. Cartoon Network bunu geri çevirdi çünkü dizi, yayında olan Aqua Teen Hunger Force dizisine çok benziyordu. 

Gerard, MCR’nin ana elemanı ve ilk kurucusu. 11 Eylül saldırıları olduğu zaman, Gerard New York’taki mizah dergisinde çalışıyordu ve bu dramatik olaya kendi gözleriyle şahit oldu. Bu olay, onun kendi hayatıyla ilgili bişeyler yapmasına esin kaynağı oldu ve böylece eski baterist Matt Pelissier ile birlikte My Chemical Romance’ ı oluşturmaya karar verdi. 
“Skylines and Turnstiles” yazılan ilk MCR şarkısıydı ve 9/11 saldırılarından esinlenmiştir. Gerard, Doğu kıyısında kendi şarkılarını çalmak üzere Ray Toro, Matt Pelissier, Frank Iero ve kardeşi Mikey’yi bir araya getirdi. 

Şarkılarının küçük bir kısmı büyük bir başarı sağladı ve grup daha sonra ilk albümleri “I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love” ı 2002’de Eyeball Records’tan çıkardı. Müzik, Gerard için depresyonu, alkolizmi ve uyuşturucuyu yenmek için ektili bir yol oldu ve Helena gibi acıklı şarkıları yazmasına yol açtı. 

Gerard, ressamlık günlerini arkasında bırakmadı ve ikinci albümleri 'Three Cheers For Sweet Revenge' in bütün resimlerini çizdi. Ayrıca kendi grupları ve benzer gruplar için hediyelik eşya tasarımları yaptı. 


en sevdiği renkler kırmızı ve siyah.. bu renklerin ona cenaze törenlerini hatırlattığını söylüyor..
lisedeyken en sevdiği ve başarılı olduğu ders tarihmiş sayısal derslerden hep çakarmış 
bulaşık yıkamaktan ve ütü yapmaktan nefret ediyor 
pantolonlarını calvin klein dan giyiniyor..
hiç bir dövmesi piercingi vs.. si yok.. bunun iki nedeni var, ilki iğnelerden deli gibi korkuyor olması , ikincisi bunun sağlıklı olmadığını düşünmesi 
ilk işi lisede olmuştur bir çizgi romancının yanında..
kitap ve kütüphane gibi yerleri çok seviyor.. en sevdiği roman david jeromé salinger in "çavdar tarlasındaki çocuklar " ıdır 
10 yaşındayken okulda peter pan adlı bi oyunda oynadı ve şarkı söyledi..gee ye yeşil dar bir tayt giydirdiler kilolu bi çocuk olduğu için arkadaşları onla dalga geçti ve "bu şarkı söyleyen aptal çocuk olmak istemiyorum "dedi..bu olay onu şarkı sölemekten soğuttu ve 11 yıl boyunca şarkı söylemedi..
11 yaşından beridir gitar çalıyor ama bu konuda pek başarılı değil bir gruptan bir parçayı çalamadığı için atılmış zamanında aslında elektro gitarist olmak istiyomuş ama şimdi harika bi vokal 
batman en sevdiği kahramanlardandı ve küçükken bi batman kostümü vardı gerard ın 
ilk defa 11 ağustos 2004 te ayık oldu gerard arkadaşları özellikle Frank Iero tarafından tedaviye ikna edilen gee 2004 te uyuşturucu ve alkol tedavisi gördü ve terapiler aldı bu terapiler hala devam ediyor..zararlı alışkanlıklarından kurtuldu artık bira bile içmicek kadar kararlı
vampirlere ve korku filmlerine özel bi ilgisi var.. tüm parasınıda bilim kurgu filmlerine yatırıyor..
gruptaki lakabı rardy bear 
bir oğlu olunca adını dracula koymaya kararlı 
"clock work orange " ve "nightmare before the christmas" en sevdiği filmler..
oyuncakları çok seviyor odasında yatağının üstünde bir çok oyuncak var 
gee 1.70 boyunda 
Queen ve iron maiden en sevdiği grupların başında geliyor.. mercury yi özellikle çok seven Way sahne şovlarında örnek aldığı sanatçıların başında queen in efsanevi solistini gösteriyor..Elvis Presley de diğer bi isim..
" mercury sahnede her zaman bir soytarı gibi giyindi, ama söyleyin kim ondan daha iyi olabilir di ki?? (gerard way )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder