16 Aralık 2012 Pazar

Vajinamın bana verdiği yetkiyle...


16 Aralık 2012

Bülent Arınç’ın Aylin Nazlıaka’ya, “Evli, çocuklu bir bayan milletvekili kendisiyle ilgili bir organını nasıl böyle açıkça konuşabilir?” demesiyle ortalık karıştı. ‘Vajina’ gerçekten bu kadar korkunç mu?





Yıl boyunca, kadınlara dair ne varsa toplumun ağzından düşmedi: Kürtaj, sezaryen, regl günleri vs. En son çocuğu nasıl yapacağımızı gösteren bildiri dağıtacaklarını umuyorduk ki Bülent Arınç kadınlara dair birtakım şeylerden utandı. Tabii ki kadın cinayetlerinden, 13 yaşında bir kız çocuğu tecavüze uğradığı için suçlu bulunmasından değil; başka bir milletvekilinin kürtajdan bahsederken vajina kelimesini kullanmasından utandı. Yani bir kadının bedenine dair vermesi gereken kararları hem kendisi vermek istiyordu hem de bunu dillendirmesinden rahatsız oluyordu.
Sorun Bülent Arınç değil. Regl deyince midesi bulanan, kadına dair şeyleri seksi çağrıştırmıyorsa konuşulduğunda rahatsız olan, oje, saç boyası gibi alakasız şeylerden bahsedince hemen sizi cahillik, boş adamlık, gerizekâlılıkla suçlayan insan topluluğunun var olması. Atıyorum, 90 dakikalık bir maçı göz kırpmadan izleyip üstüne de 3.5 saat maç özetini izleyen erkek mantığı; kadının izlediği, beğendiği, sevdiği her şeye karşı.

HA KOL, BACAK; HA BÖBREK, VAJİNA


Kadına dair her türlü şey küfür haline gelebilecek potansiyele sahipken bir erkeği andıran hiçbir şey hakaret unsuru değil. Birine küfrederken, kendisinden önce onu doğuran annesine öncelik veriliyor. Hepsinden öte vajinanın utanç verici derecede kötü olduğunu düşünmüyorum. Neticede kol, bacak hatta böbrek gibi bir amacı olan ve her kadında istisnasız bulunmak zorunda olan bir organ. Bir doktor vajinadan bahsederken, elini kolunu tehditkâr bir şekilde sallayıp, “Hiç bir bayana yakışıyor mu?” diyebilir mi? Kürtajın bağlı olduğu, onlarsız tartışılamayacağı belli başlı organların başında vajina geliyor.
 Bülent Arınç’ın vajina kelimesini duyduğu zaman yaşadığı utanç yüzünden ben utanıyorum. Keşke biraz daha açık, biraz daha değer vermeyi bilen bir toplum olsaydık. O zaman Aylin Nazlıaka, Bülent Arınç’ın gözlerine baka baka(!)  “Vajina!” demezdi çünkü büyük ihtimalle kürtaj diye bir konu  tartışılmayacaktı.


Alıntıdır:http://www.hurriyet.com.tr/pazar/22167549.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder