21 Aralık 2012 Cuma

Bunalıma girince saç kestirmek

neden yapar bunu insan? kadın olmakla mı ilgili gerçekten?

bekleme salonunda okunan boktan dergiler, kafaya tek gram girmeyen bunu biliyor muydunuzlar. o renk olmamış sil onu sil diye bağıranlar. işini bitirip monika gibi kapıdan çıkıp giden kadınlar. mekanın camında son bir kez kendini süzüp işte bu, ben varım, farkedin beni diyen bakışlar.

"sıranız geldi buyrun lütfen"

koltuğa gömülürsün. etrafa atılan bakışlar. seyirlik herkes, herkes seyirlik. ben kendimi seyretmeliyim. kafanı kaldır hadi, aynada görüceksin. özlemedin mi hiç kendini. korkuyorsun değil mi kendini göremeyeceğinden. basitsin işte. herkesin yaptığını yaptın ve geldin oturdun buraya.

kimsenin ciddiye almadığı bir konumdasın şu an. çıkmazlardasın bi yol, bi işaret. bunun yararı olucak mı sence? ben sana söyleyeyim, hayır olmayacak. ne bekliyorsun şu tepende bekleyen adamdan. o sadece saçlarını düzeltecek, şekle sokacak tarağını kullanarak. sanıyor musun ki karmakarışık olmuş hayatının üzerinde bi el gezinecek ve her şey yoluna girecek. yok öyle birşey. bak etrafına. işte bu kadınların hepsi de sen gibi. bir umut diyorlar bir umut...

ama yok güzelim yok. hayatındaki karışıklığı düzeltecek tarak burda değil. yanlış geldin yine yanlış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder