19 Kasım 2012 Pazartesi

Seks, bir cümleyle hayata tutunmanın yoludur çünkü insandaki motor içgüdü cinselliktir.


Güvenebileceğin tek şey hiçbir şeye güvenemeyeceğindir.

 Ne olacak zannediyordun ki? Ne olacaktı yani? Ama kızmıyorum da sana. Çünkü insan düşünüyor ve haliyle de hayaller kuruyor. Bir an hayat diye bir şeyin gerçekten olduğunu zannediyoruz. Ama bir düşün, hayat diye bir şey yoktur, anlayacaksın.

 Gerçek başarıyı asla tek başına yakalayamazsın. Başarı bir ekip işi, bir birliktelik ürünüdür. İnanabileceğin arkadaşlar bul.

 Aşk, korkunç bir çaresizlik ürünüdür. Çıkmazlarından çıkabileceğini sanırsın bir an. Sanırsın ki biz diye bir şey var ve her ne yapacaksak işte beraber yapıcaz. AMA YOK ÖYLE BİR DÜNYA, İNAN BANA.
Ha ama eğer bir şeyler varsa, güzel giden bir şeyler, tabi ki de onları korumaya, kurtarmaya ve yaşatmaya çalış. Ama kendini dışarıya asla kilitleme ve bağlama, yıpratma ve başkalarının da yıpratmasına izin verme. Ve başkalarınn hayatlarıyla, duygularıyla oynama.

 Ne istiyorsun? Gerçekten otur, bir düşün. Neleri seviyorsun? Nelerden nefret ediyorsun? Nasıl davranırsın? Nasıl yürürsün? Nasıl konuşursun? Nasıl oturup kalkarsın? Neye inanıyorsun? Kimsin sen?

 Yaşam şüphesiz ki dengedir. Mutluluk dengededir. İnsan garip gelmiştir, garip gidecektir.

10 Kasım 2012 Cumartesi

-Yeter artık , sevmiyorsanız terk edin ..!
*** Senden bir şey dilenmiyorum ki … ya da sana bir şey sormuyorum … bu memleket, bu tarih benim ..! Sonradan gelen biri var ise o da sizin vahşi medeniyetinizdir..!

- İyi de bizim ki medeniyet , sizinki ise katliam ... tarih boyunca yaktınız yıktınız , öldürdünüz , katlettiniz, ve bizleri geri bıraktınız .
*** Ne yakan ne de yıkan benim medeniyetimd

en olabilir , yakmanın da yıkmanın da karşısındayım . Bizim işimiz tamir ve tesis..!

- Sizi istemiyoruz , tahammülümüz yok ..!
*** Kimi kimin yurdundan kovuyorsunuz ??? Güldürmeyin insanı ..! Ancak bu densizliğinize rağmen ...samimi olarak …. sizin bizim yurdumuzda yeriniz var .. Siz o sunuz…biz de bu …!

- Yalan ..! elinize geçsek bir kaşık suda boğarsınız devrimcileri ...!
*** Bundan daha uygun şart mı olur ? daha uygun zaman mı oldu ? Ama hiç korkma , vehmetme ..! bizim elimizde kesici alet değil dağıtılacak bir buket gül var ..!

- Cumhuriyet i biz kurduk ..! O bizim
***Halt etme ..! siz sadece şarkı söyleyip , nutuklar okudunuz... Cumhuriyet için Allah a inanmış , canınını feda etmeye hazır fertler gerekir …Sizin sadece ismi cumhuriyet olan devirimleriniz seneler öncesinden ….biz Hürriyet için mücadele ettik .

- Yalan..! siz Şeriat istiyorsunuz ..
*** Evet ..! ben Şeriata , 10 başım olsa her gün biri kesilse fedaya hazırım . Ama cehlinden islam medeniyetinin gerçek cumhuriyet olduğunu göremiyorsun .. Onun karanlık ortaçağ kiliseleri ile karıştırıyorsun ..

- Sizin cumhuriyetiniz mi ? ha ha ..! işte İran ..!
*** Öyle hürriyeti ve diğer hürriyet taklidi yapanların hepsini Allah yok etsin ..! benim medeniyetim yahudi , hiristiyan , budist herkesi kucaklar ... muhabbetle , şefkatle ..

- Anlatma bana …Gördük Osman lıyı ?
*** Osmanlı benim dedelerim , evet onaları seviyorum . Onlar olmasa biz olamazdık , siz olmazdınız !. Ancak sevgim körü körüne bir sevgi değil ki ... onların da hatalarını ikrar ediyor , eleştiriyorum ... Amma sen tarihine hata aramak için kara bir gözlük camı arkasından bakıyorsun ve herşeyi kara görüyorsun ... Kusur arayan bir bakışla dünya güzelinde de kusur bulursun …

-Sen cumhuriyeti kuranlara sanki öyle bakmıyorsun .. Yok mu onların yaptıkları iyi şeyler ?
*** Osmanlı da neyi tutarlı olarak eleştiriyorsan kabul ediyorum , ama ben devirimleri eleştirdiğimde iğrenç bir klişe ile " vatan haini" oluyorum . Terbiyesizce sonradan gelme misafirlerce öz evimden kovulmaya kalkıyorum ..

- Ama Osmanlı yı övüp , cumhuriyeti yerden yere vuruyorsun .
*** Düzeltelim , cumhuriyet benim malım ..! Bu bayrak , ülke ve insanlarımın ( müslümanlar demiyorum ) hürriyeti için ölürüm ... Ama biz de ismi Cumhuriyet ancak işlevi diktatörlük olan bir düzen kuruldu .. Asan , kesen i katleden , hakir gören , tahammül etmeyen , tahakkümle geçti 30 yılımız ... Çok geri kaldık , çoooook ..!

- Cumhuriyet önderlerine hakaret ediyorsun ... Onlardan nefret ediyorsun ..
*** Asla ... Benim nefret le işim olmaz ... Bizler muhabbet fedaileriyiz. Ancak sen Osmanlı tarihini eleştirirken ben nasıl bazılarına " DOĞRU " diyebiliyorsam , senden de haklı eleştirilerime saygı beklerim ... Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki ... İnkilap tarihi hakkında sana anaokulundan beri ne anlatıldı ise bana da anlatıldı ... Ama ben birilerinin dikte ettiği gibi görmedim ... Görmek zorunda da değilim ... Hürriyet bunu gerektirir...

- Hürriyet i kullanarak , azdınız ... Memleket mürteci kaynıyor .
*** Hürriyet kimsenin tapulu malı değil ... Kullanmak için senden izin istemedim ... Aramızdaki fark şu : bu tarih benim , bu memleket benim .... Anadolu benim gibi düşünüyor ... Ama size hakaret etme ve sizi kovma derdinde değiliz .. Nesin in cümlesi ile bize aptal demek ten keyif alıyorsun. Kendinizi de komik bir şekilde yüceltiyorsunuz ..E gülüyoruz tabi ki ... Ama aslında "bu memlekette aptal olduğu doğru ama oran 80 i değil 20 diyor muyuz ?
Senin gibi düşünmüyorum ancak kendini özgürce ifade etmen için canımı veririm. Benim işte böyle bir vizyonum var..

Ha bu arada hiçbirinizden zerre miktar korkmuyorum ... 3 kurum , 5 mevkiyi ele geçirdiğiniz zamanlarda da aynısı geçerli idi... 20 sene önce de BİREBİR AYNI İLE bunları konuşuyor hatta haykırıyorduk ... 30 - 40 sene öncesinde de ...

- Cumhuriyetin kazanımlarının hepsinin karşısındasınız..!
*** Ya ben AMISH ler gibi de yaşamayı tercih edebilirim ... Sana ne ki ? Evet ben opera sevmem , çalınmasını yasakladığınız Türküleri dinlerim . Kime ne ??? Ben dekolte giymem , zorla mı ? Senin plajlarda mayo giymene birşey diyen mi oldu ?

- Hadi canım , İran da mayo giyebilen var mı ? Kadınlar araba dahi kullanamıyor.
*** İran islam ın tek yorumu mudur beyefendi ??? . Benim hayalim olan islami yaşantı İran mı ? Sen bu ifadelerinle herzaman yaptığın gibi bana iftira ediyorsun...

-Bu lafları çok duyduk ama menemen olayında neler yaşandı gördük . Sivasta insanları yaktınız
*** Bir tek insanın tırnağını yakmaya kalkanın ALLAH cezasını versin. İnsan ( müslümanlar değil)
Allah ın kutsal emanetidir . İnsanın hayatı mukaddestir ve hukuk önünde MUTLAK eşitlik benim medeniyetimin şiarıdır . Kaba saba , ham , yobaz insanlar dolu ortalıkta ... Hangi görüşte hangi inaışta olursa olsunlar hepsinin Allah cezasını versin . Ve ben hepsinin karşısındayım ...
Yanlız farkında mısın ben hep olumlu cümleler kurup herkesi kuşatırken , zırvalarına rağmen sen de dahil ..... ve yanlışlara da karşı durup nereden gelirse gelsin mücedele ederken , senin tek yaptığın tükürükler saçarak hakaret etmek ... Empati içeren bir tek cümleni duyamadım ???

- Tehdit altında olan sizler değilsiniz tabi ??
*** Yap ma yaaaa ?? O darbeleri ben mi yaptım ???? Size karşı mı yapıldı tüm o rezillikler ? Siz mi işkence gördünüz , siz mi asıldınız ? Benim topum tüfeğimle , beni tehdit ettiniz....!

- Sen Mustafa Kemal den nefret ediyorsun .
***Asla , ben onun yaptıklarını eleştiriyor , şahsı ile ise ilgilenmiyorum. Kıçını yıtrsan da istiklal mahkemelerini , dersim kepazeliğini , menemen rezaletini , ezan maskaralığını , şapka komedisini ... bana anlatamazsın ...! Ayrıca Mustafa Kemal i sevmek iyi bir insan olmanın şartı mıdır ? Nefreti asla kabul etmiyorum , ancak sevmediğimi ve ilgilenmediğimi de teslim ediyorum . Ancak senin duygun doğru olsa memlekette iyi insan kalmaz . Bu ülkenin %80 i o zatı senin sevdiğin gibi sevmiyor ... .

- Nankörsünüz ..! Onca yapılanlar , onca emekler ..! Koskoca bir kurtuluş mücadelesi ...! Yazıklar olsun ..!
*** Bence nankörlük eden sensin.. Detaylara girmeden 3 cümle ile nasıl gördüğümü özetleyeyim : İstanbul işgal altında idi. Padişah kurtuluşun Anadolu da olduğunu biliyor idi. Ve emri altında olan Karabekir doğu cephesinde henüz silahlarını teslim etmemiş idi . Ordunun başında idi.. Can Dündar ın da ifade ettiği gibi ... Padişah Anadolu ya gönderilebilecekler listesinden Mustafa Kemal i seçti . Kendisini orada tertiplenmiş kongreler ve hazır bir ordu bekliyordu . Sen Musatafa Kemal in Sivas kongresine katılamama riskini bilir misin _? Hazır kongreye sonradan Karabekir in kulisleri ve gayretleri ve padişah isteği ile katılır .. Neyse ... sonra da Mustafa Kemal Anadolu halkının inancı nın , imanın zaferi olan kurtuluş mücadelesine askeri bir komutanlık eder.. Biz de askeri bir deha olduğunu kabul ederiz... Ancak O olmasa bu millet sinesinden 1000 komutan çıkartırdı ...
Biz kuvayı milliye hareketini başlatanlarız. Kurtuluş savaşında mücadele edip , ölenleriz... Sonrasın da TARİHİN EN BÜYÜK TAKİYYESİ ile inandığı değerler ayaklar altına alınıp , tahkir edilen , hapsedilen , asılan , on yıllarca zülme uğrayanlar olduk ... Orduyu ele geçiren zihniyet , senelerce elindeki silahları ile her türlü zülmü yaptı...

- Saçmalıyorsun, kimsenin bir değerine dokunulmadı ?
*** E be kardeşim , hangi cemaat hangi tarikat olursa olsun ( Beyaz ve Öztürk ten bahsetme sakın bana ) hangi Allah ın kulu devirimlerinize dair 1 olumlu cümle kullanıyor ? Bu değerleri onlar kadar bilen mi var ? Neden hepsi muhalif ???

- Mücadele etseydiniz, karşı çıksaydınız..
*** Mücadele silahla mı olur ? Karşımızdakiler de aldanmış kardeşlerimiz , onlarla silahla mı mücadele etseydik .BİZ ŞEYH SAİD isyanına karşı çıkıp , vatana bir zarar gelmemesini temin edip , köşemize çekilip dua ettik.

- Güldürme beni , dua ile ne elde edilir .
*** E işte o dualar yardımıyla ve müspet hareket ederek , şimdi bütün dünyayı aydınlatan bir hizmeti temin ettik . Kavga eden her kim ise karşısındayız. Bir tek menfi hareketimizi gösteremezsin …

- içnizde kimbilir ne fikirler var ..!
*** Zaten içimize girip , fikirlerimizi bir öğrensen .... ne fikirlerimiz var bir görsen ...anlayacaksın..

- Takiyye bunlar , gerçek yüzünüz değil ..
*** Bizim hareketimizin bu üçüncü nesli... Yani bizler üçüncü nesiliz ... Bu uğurda insanlar öldü , işkenceler gördü ... Bir kastımız olsa hepsi bir bir orataya çıkardı ... Ama zırva yalanlarınızdan başka muteber tekbir şey çıkmadı ..

- Mustafa Kemal i sevseniz ölür müsünüz?
*** Yoo .. ölmeyiz.. Peki biz sevmeyince siz ölüyor musunuz ?.. Ya da çoğunuz Efendimiz i sevmezsiniz , biz sorun mu ediyoruz ... Biz istavrozu da sevmeyiz , ama ona tapanlara saygı duyup onlara bir şeyleri sevmemeyi ya da sevmeyi dayatmadan dostça yaşayabiliyoruz . Kaldı ki Efendimiz bizim iman esaslarımızdan ( peygamberlere iman) biridir. Yani insan hakları beyannamesinde de ifade edilen insanın kutsal bir değeri olan İNANÇ ın temel rüknü .. Yani sizin inançlara saygı prensibi ile inek e tapan a birine (hindu) bile saygı duyma zaruretiniz var . Mesela biz sizin Mustafa Kemal i kutsal görmenize saygı duyuyoruz. Aksi bir durumda terbiyesizlik etmiş olursunuz . Biz ise senin benim gibi insan olan birisinin yaptıklarını eleştiriyoruz ...

- Ülke sizin yüzünüzden geri gitti... Başörtülüler kararttı geleceğimizi..
*** E sizin prensiplerinizle de aya insan gönderemedik ya ? Opera söylemeyi , kadeh tokuşturmayı , mayo giymeyi öğrendik ama bir bilim adamı yetiştirebildik mi ? Hangi teknik ya da ekonomik başarımız oldu .._Kaldı ki gerçek inananlar gibi yaşadığımız zamanlar ise dünya ya ilim ve fen de üstadlık etmedik mi? . Ve yine şimdi özbenliğimize dönüşümüzle Dünya ya liderlik edeceğiz... Ama merak buyurmayın biz herkese yardım elini uzatup adalet dağatacağız . Endülüsteki musevilere ya da balkanlardaki ortodokslara yardım ettiğimiz gibi.. İnsanlığa hizmet bizim şiarımız ...

- Okullarda dersanelerde neler neler dönüyor bilmiyoruz sanki _
***Bak bu yazdıklarım kadar açık , net samimi ifadeleri hiçbir yerde bulamazsın ..' Dönüp döneceği en feci şeyler ne ise hepsini yazdım . İyi olan şeyleri ise senin insafına bırakıyorum.

- Vatana düşmanlık ettikten sonra iyi ne yapıyor olsanız boş.
*** Kimseye düşmanlığımız ya da nefretimiz yok . Zaten hizmetimiz de samimi duygular olmasa bütün dünya insanları gönül kapılarını açmazlardı . Kim ne zaman nefretini anlatarak insanların sevgisini kazanmış ?

- Hitler ? Siz de Hitler gibi yapacaksınız ?
*** Hitler bir ırkı tahrik etti ; baldan tatlı damarları işlettirdi ama diğer bütün ırklar karşısında saf tuttu ? Biz ise gerçek fetihten bahsediyoruz. IRKI DİNİ DİLİ ne olursa olsun tüm insanların kalplerini ele geçiren bir Fetih ... Fikirlerimiz de defo olsa bunu becerebilir miyiz ? Efendimiz in Mekke yi savaşsız fethetmesi örneğimizdir .. Ve sonrasında herkesi kucaklayarak , affetmesi ..
Sana bomba bir anektod , Mekke fethinden hemen sonra diğer puta tapan kabilelerle yapılan savaşta Mekke içerisindeki halen puta tapmaya devam edenler Efendimiz le birlikte savaştı _? İşte gerçek fetih budur ..

-Cemaat dediğiniz oluşumda neler döndüğünü biliyoruz ..!
*** Ya bu cemaat diye diline pelesenk ettiğin ucube kimler ne biliyor musun ? : Onun amcası , berikinin teyzesinin oğlu , falancanın kuzeni… Halil amca , manav Dursun , terzi Hüseyin , Mühendis Ahmet …. Sen bunlar ülkeyi istila etmiş uzaylı canlılar sanıyorsun galiba …

- Hayır eli silahlı örgüt mensupları olduklarını duyuyorum …!
*** Sen harbiden kafayı yemişsin …! Eğer komşularından , akrebalarından , tanıdıklarından pek çoğunun hizmetle ilgisi yoksa ben de eşeğim..! Bu kadar insanın elinde silah olsa , ve niyetleri de senin vehmettiğin gibi olsa netice kandırıldğın düzmece Danıştay saldırısı , hrant ın katli ya da Emeç ,Mumcu cinayetleri gibi olmazdı … Delile gerek yok , akıl sahibi olmak yeter ..!
Tabi devrimcileri sevmeyen , inkilap tarihini eleştirenlerin kaba , saba , yobaz adamlar olmadıkları gerçeği seni çok üzüyor ama … yapacak bir şey yok … Hakikat bu ..’ Hatta “ falanca yı sevmeyenler vatan hainidir ” klişene rağmen , pek çoğu senin bile takdir ettiğin iyi insanlar …