15 Haziran 2013 Cumartesi

Kadının Erkeğe, Erkeğin Kadına Teveccühü

Kadının erkeğe teveccühü, bir yerde insanın kendi içindeki deruni ruhu keşfetme arayışıdır. Orada sonsuz bir derinlik ve yeni bir oluşu bulur. Aslında islamda cinsellik ve meşru eylem ayıp değil, kendi mahremiyeti içinde korunmuş bir ibadet biçimidir. Müslüman ailede leylek hikayesi yoktur. Yaratılmış ve sevginin karşılığı olan sunuluş, armağan vardır.

Bir Başka Açıdan Kadın - Abdurrahman Dilipak
sayfa 15

8 Haziran 2013 Cumartesi

''Olay şiddet kullanımına dönüşmeye başladığı zaman, sistemin oyununa geliyorsunuz demektir. Yerleşik düzen sizi kavgaya sokmak için kızdırmaya çalışacak, sakalınızı çekecek, yüzünüze fiske atacaktır. Çünkü, siz bir kere şiddete başvurduktan sonra sizle nasıl baş edeceklerini bilirler. Nasıl baş edeceklerini bilmedikleri tek şey, şiddet dışı eylemler ve mizahtır.''

John Lennon

7 Haziran 2013 Cuma

Adana'da şehit olan Komiser Mustafa Sarı hakkında konuşma ihtiyacı hissediyorum çünkü ciğerim yanıyor. Herkes konuşuyor, yazıyor. İçinde doğru olan da var, yalan olan da. Gerçekleri en önden gören bendim. Ben, Bilal Gül. Bir fotoğrafçı olarak Mustafa'nın düştüğü o gece oradaydım!

Mustafa arkadaşımdı, kardeşimdi. Düğününde birlikte halay çekmiştik. Kardeşimle Polis Akademisi'nde birlikte okumuşlar, Adana'da birlikte görev yapmışlardı. Ameliyat olduğumda hastanede ziyaretime gelmişti. Ailecek görüşürdük. Annem "oğlum" derdi kendisine. Hayır duasını eksik etmezdi. En son dün akşam 18:30'da konuşmuştuk. Nereden bilebilirdim ki son konuşmamız olacağını?..

Cuma gününden beri Adana'da AKP Hükümeti'ne karşı yapılan haklı direniş hareketinde hem direnişçiler tarafında hem de polis tarafında her gün bulundum. Sloganımızı attık, yürüyüşümüzü yaptık. Provakatörleri, polise taş atanları, ortalığı yakıp yıkanları engelledik. Sayısız fotoğraflar çektim. Bir kere bile polisin halka karşı şiddet uyguladığını görmedim. Bir kere bile halkın da polise karşı şiddet uyguladığını, taş attığını görmedim. Halk diyorum! Provakatörlerden, yasadışı örgütlerden, teröristlerden bahsetmiyorum burada! Adana polisine verilen emir gayet açık ve netti, kendi kulaklarımla duydum: "Halka kesinlikle zarar vermeyin! Yasadışı faaliyetlerde bulunanlara karşı yasal çerçevede önce uyarınızı yapın, ondan sonra müdahale edin. Bunu yaparken de kesinlikle orantısız güç kullanmayın!" Tüm Adana halkı şahittir. Çünkü polisin karşısındaki halktı. Annelerimiz, ninelerimizdi. Emekli babalarımız, dedelerimizdi. Genciydi, yaşlısıydı. Adanasporluydu, Demirsporluydu, Beşiktaşlıydı, Galatasaraylıydı, Fenerbahçeliydi. Türktü, Kürttü, Lazdı, Boşnaktı, Çerkezdi, Araptı. Müslümandı, Hristiyandı. Mini eteklisiydi, türbanlısıydı. Hep birlikte, yanyana, kardeşçe yürüdük. Bir kere bile Turgut Özal Bulvarı'nda, Barajyolu'nda, Duygu Kafe'de kanunlar çerçevesinde gösterisini yapan, direnişini gösteren halk ile polis karşı karşıya gelmedi. Atatürk Parkı'ndan Turgut Özal Bulvarı'na kadar yürüdü halk. Yolun bir yarısını kullanarak, trafiği aksatmadan. Kırmadan, dökmeden. Kıranı dökeni gerektiği dilde uyararak. Polisler gerekli güvenlik önlemlerini alıp beklediler sadece. Yorulduk, birlikte oturup dinlendik. Acıktık, birlikte yemek yedik. Analarımızın evde demlediği çayı birlikte içtik. Ben 30 yaşında adamım. Ömrüm boyunca böyle bir birlik, beraberlik ve dayanışma görmedim.

Dün işten çıkınca fotoğraf makinemi kapıp her zamanki gibi Atatürk Parkı'na gidecektim. Mustafa, Terörle Mücadele'de görevliydi. Mustafa halk, vatan, devlet düşmanlarına karşı görevini yerine getirmekle mükellefti. Adı Atamız gibi Mustafa, soyadı Atamızın saçları gibi sarıydı. "Mustafa" adını gururla taşıyordu. Mustafa 6 gündür evine gitmemişti. Eşini görmemişti. Mustafa uykusuzdu, yorgundu, sinirleri gerilmişti. Şaka bile kaldıracak durumda değildi ki gündüz yaptığım şakaya da sinirlenmişti, küfretmişti bana. Arkadaşlar arasında olan şeyler bunlar. Sinirliliğine vermiştim. 1-2 saat sonra mesaj atıp özür diledi sonra. Normaldir dedim, boşvermesini kafaya takmamasını söyledim. Bana Sular'da olduğunu, akşam geçerken uğramamı söyledi.

Akşam Atatürk Parkı'ndan yürüyüşe geçtik, Turgut Özal Bulvarı'na yürüyüp geri Atatürk Parkı'na geldik. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda, Seyhan Başkent Hastanesi'nin karşısında Adana AKP İl Başkanlığı vardır. Önünden 2 kere geçtik, bir tek taş atan bile olmadı. Polisler o bölgede konuşlanmıştı. Çünkü biliyorlardı ki provakatörler, vatan hainleri, millet düşmanları o bölgede olay çıkaracaklardı. Mustafa'yı aradım, açmadı. Görevi başındadır, yoğundur dedim ve Atatürk Parkı'ndan, Sular mevkiine gittim. Orada Adana AKP İl Başkanlığı Binası yönüne doğru yürüyüş hazırlığında olan kalabalık bir grubu gördüm. Kesinlikle halk değillerdi! Saat 23.00 sıralarında Adana AKP İl Başkanlığı önüne gelen yaklaşık 500 kişilik grup, "Hükümet istifa" sloganları attı. Bina önünde önlem alan polisin, dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen protestocular bekleyişlerini sürdürdü. Grubun içinden zaman zaman polis araçlarına taş atılması tansiyonu yükseltti. Bunun üzerine polis araçlarından eylemcilere, "Provokatörlerin oyununa gelmeyin, sizleri seviyoruz. Eyleminiz kanunsuzlaşmak üzere." anonsları yapıldı. Yaklaşık 45 dakika boyunca uyarı anonslarını sürdüren polis, grubun dağılmaması üzerine TOMA araçlarıyla tazyikli su sıkarak müdaha etti. Ardından dağıtmak üzere göstericileri kovalamaya başladı. Bundan sonrası ise sonun başlangıcı oldu..

Kaçan göstericilerin aynı bölgeye geri dönmelerini engellemek için Kasım Gülek Köprüsü polis tarafından kontrol altına alındı. Atatürk Caddesi'ni, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'na bağlamak için yapılan inşaat halindeki köprünün ve çevresinin de tutulması gerekiyordu. O bölgede herhangi bir kovalamaca yaşanmadı. Kimse Mustafa'yı tutup köprüden aşağı atmadı. Mustafa orada kimseyi kovalamadı. Mustafa'nın görevi kimseyi kovalamak değildi. Bir Terörle Mücadele Komiseri gidip gösterici kovalamaz. Onun görevi emrindeki polis memurlarını koordine etmekti. Polisleri oraya yerleştirmesi gerekiyordu. Köprüden geçmek istedi. Mustafa yorgundu. Mustafa uykusuzdu. Gece karanlıktı. Mustafa talihsiz bir kaza sonucu oradan düştü. 5 metre derinliğindeki karanlıkta kayboldu Mustafa. Kimseyi katletmedi, kimse tarafından da katledilmedi!

Adana Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı önce, yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Yüreğir Başkent Hastane'sine sevk edildi. Her 2 bacağında, göğüs kafesinde ve kafatasında kırıklar vardı. Gece 3:00'da ameliyata alındı. İç kanaması vardı. Böbreğinin birini ve karaciğerini aldılar. Sabah 10:00'da ölüm haberi geldi. Mustafa dayanamamıştı, beyin ölümü gerçekleşmişti. Görevi başındayken talihsiz bir kaza sonucu şehit oldu Mustafa.. Eşi, ailesi, arkadaşları kan ağlıyordu.

Yüce Türk halkından bir isteğim var. Kendinizi kaybetmeyiniz. Sağduyunuzu ve soğukkanlılığınızı koruyunuz. Mahatma Gandhi'nin dediği gibi; "Cesur ve darbe almaya hazır olursan, saldırıyla cevap vermez ama pes de etmezsin. Bunu yaparsan, insanın doğasında ortaya çıkan bir şey sana olan nefretini azaltıp saygısını artırır. Adaletsiz rejimi, adaletle yıkınız. Alkışlar önüne kansız elle çıkınız."

Tüm bu yazdıklarım benim en ön sıradan gördüğüm gerçeklerdir. Sizden ricam ise bu yazıyı mümkün olduğunca paylaşmanız ve taraflı ve yalancı basına muhtaç kalmak istemeyen halka gerçekleri duyurmanızdır.

Hepinizi saygıyla selamlarım.

Bilal Gül

3 Haziran 2013 Pazartesi

Pink Floyd üyesi Rogers Waters’dan Gezi Parkı Nöbeti’ne destek mesajı.


Pink Floyd üyesi Rogers Waters’dan Gezi Parkı Nöbeti’ne destek mesajı.

Türkiye’deki bütün dostlarım,

Sizlerleyim. Sizlerleyiz. Kim olduklarının önemi yok, baskı ve otokrasiye karşı direnmekte çok haklısınız.

Eğer internetten okuduklarım doğruysa, dinci despot yobazlara karşı çıkıyorsunuz.

Türkiye sizin ülkeniz ve sizi ve özgürlük mücadelenizi destekliyoruz, unutmayın mücadeleniz dünyanın geri kalanı için de çok önemli.

Ne zaman ki bir Kadın, erkek, çocuk sokağa çıkıp insan hakları için, demokrasi için, kendi kaderini kendi belirlemek için, özgürlük için ayağa kalksa dünyanın geri kalanı ona borçludur.

Su tazyikleri, gaz bulutları içinde fiziken yanında değiliz ama ruhen sizinleyiz.

Direnişinizi alkışlıyor ve kolay olmadığını biliyoruz.

Harika ülkeniz batı ile doğu arasında duruyor, İstanbul uygarlık tarihinin efsanesidir. Bugün direnişiniz hepimiz için bir dönüm noktası olabilir.

Bugün sizin yaptığınızdan daha önemlisi olan hiçbir şey yok!

Sevgi, gözyaşları ve büyük bir saygıyla

A note from Roger Waters regarding Turkey.

To all my friends in Turkey
I am with you! We are with you! You are so right to resist the forces of autocracy and repression. It doesn't matter who they are.
If I read the Internet right, in your case, you are resisting autocratic religious zealots.
Turkey is your country and we support you and yearn for your freedom, but also, you and your struggle are so important to the rest of the world.
Every time a man or woman or child takes to the streets, and stands up for human rights, for self determination, for democracy, for Mistress Liberty, the rest of the world is in debt.
We are not physically with you in the water cannon's fire, in the tear gas clouds, but we are with you in spirit.
We applaud your stand for we know it is not easy.
Your great country stands at the gateway between east and west. Constantinople is legend in the history of civilization. Your resistance today may well be a turning point between all of us and a return to the dark ages.
THERE IS NOTHING MORE IMPORTANT THAN WHAT YOU ARE DOING TODAY:
With love, and tears, and huge respect,


Roger Waters

2 Haziran 2013 Pazar

I brought you my bullets, you brought me your love.


Gezi Parkı Olaylarıyla İlgili Ortalığı Karıştırmak niyetiyle uydurulmuş Yalanlar

YALAANNN 1) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: 
Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin daha uzun sürmesi için uydurulmuştur.

KUYRUKLU YALANN 2) 
Polislerin ilaçlı suyla göstericileri bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. 
Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti.

YALANN 3) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara bakabilirsiniz. Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı. Fotoğraftaki kişiler italyan polisi. Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış.

YALANNN 4) 
Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam 
diye adlandırılır ki mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı gerçektir.

YALAN 5) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5

YALANN 5)Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı.
Hatta en ufak bir facebook twitter kesintisinde herkes galeyana geldi.
Türkiye daha o kadar düşmedi merak etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak
bir yavaşlama söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının kesildiği doğru.

yaLANNN 6) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan.
Olayın aslı Yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi.

YALANN 7) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak olan AVM'ye ortak:
Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok.

YALANN 8 ) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış
bir fake hesabın uydurmasıydı.

YALANN 9 ) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı. Portakal gazı birleşmiş milletler
tarafından yasaklanmış zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma müdahale
için böyle bir gazı kullanmak intihardır, kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı
diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde yayınlandı fakat. Ireport'lar normal
kişiler tarafından yayınlanır.

YALANN 10) Haber kanallarının fake hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı.
Pravöke edici söylemleri anında yayıldı. Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları
10 binlere ulaştı.

yalan 11 )
Çarşı grubunun bir tomayı ele geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip
polisleri kovalamış. Bu da yalan haberlerden biriydi.

YALAN 12 ) Yurt dışındaki face friend lere atılan mejaj : POLİS BİZİ ÖLDÜRÜYOR , KURTARIN BİZİİ..!

KUYRUKLU YALANNN 13) Kışla şeriat simgesi ve şeriat isteği göstergesi ...!

YALAN 10 )Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız alıp direniş haberlerini vermediği için isim hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını söylediler.

EN KOMİK OLAN YALAN = Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması

BEYAZ YALAN = Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken programı yapması düşünülemezdi zaten.

AŞAĞILIK YALAN ( YAYINLANDI ..!) : 30 dan fazla ölü var...!

YALANN 1002) Köpeğe biber gazı sokan polis ..!!

YALAN ) AKP izmir binası yanıyor...!

Y
ALLANNN : Gaz yiyen çocuğun lensi eridi ..!

yalann : Bir kişi panzer altında kalarak öldü..!

VE BİR GURUP TOPLU YALAN :
-Türkiye’nin Tahriri’ Taksim Eylemi’nden bilanço: 2 ölü, bir kolu kopmuş ağır yaralı.
-Bir vatandaş;”Şuan Taksim’deyim polis gerçek mermi kullanıyor. En az 500 ölü! --*Şuan 10 polis tepeme bindi, bu twiti çok zor şartlar altında yazıyorum.
-Son Dakika: 400 Yaralı 5 Ağır. 10 kafa Travması 3 Kişi Gözünü Kaybetti. 4 Ölü.
-Taksim; 400 Yaralı 5 Ağır. 10 kafa travması. 3 kişi gözünü kaybetti. 4 ölü.
-Taksim ara sokaklarda çok fazla ölü ve yaralı hayvanlar var.
-Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde bize söylenen “Morgta 2 ölü var” sözü idi..
-8 ölü, binlerce yaralı, TEK BİR YÜREK Her yer taksim her yer direniş
-GFB ve Beşiktaş taraftarları şu an taksim tünelde sıkıştırılmış! Mis sokakta 3 ölü 2 yaralı var!
-30’ a yakın ölü olduğu söylenmekte..
-Taksim İlkyardım Hastanesi’nde de 1 ölü. İlk ağızdan habeR
-Bir vatandaş: Bilgi: Taksim’de 27 sivil ölü, 7 polis ölü

TAKSİMDEKİ AĞAÇ PROTESTUSUNUN İLK ANINDA ORDA BULUNAN KARDEŞİMİN ANLATTIKLARI :

TAKSİMDEKİ AĞAÇ PROTESTUSUNUN İLK ANINDA ORDA BULUNAN KARDEŞİMİN ANLATTIKLARI :

T.Y.: semih abi nasılsın
SO :iyiyim
: T.Yabi ordaki olay çok acayip gelişti
SO :çok şükür
SO :hangi olay ?
TY:gezi park olayları
SO:bilmediğim detaylar vardır
SO:ancak kardeşim ben green peace in
TY: abi ilk günden beri ordayim onun için söylüyorum zaten
SO:yaptıklarını bile insai bulup destekliyorum
doğrudur

TY:olay şu
anlatayim mi abi
SO:dinliyorum
buyur kardeşim

TY:abi millet toplanmiş dağcilar felan
mevzu ciddi ciddi ağaç
parkta çöp topluyorlar felan
çadir kurmuşlar
bizde gittik çekirdek çitliyoz
sabah polis bir daldı abi oraya
uyurken gaz sikti millete
çadirlar yakildi
ama çadirlari yakanlar polis değil
sivil gaz maskeli birileri
ama polis mudahale etmedi bi şekilde

SO:çok enteresan
gerçekten

TY:sonra olanlar oldu işte
ama polis gaz sıkmasa gaz bombası kullanmaya inan hiçbirşey olacağı yok

SO :şunu net anladım ki
buı olay hakli ve doğru bir tavıt olarak başlamış
ama sonrası muamma

TY :aynen öyle abi

SO:benim küfretmemin sebebi
yurt dışındaki dostlarına
burda bizi öldürüyorlar kuratırın
diye mesaj atanından tutu
polis kıyafeti giymiş pkk lıar vardı
diyenlerden
devam edip

TY:kürt yoktu bile abi orda

SO:adam öldürdüler
kol koparttılar

TY:çok net söyleyebilirim kürt milletinden insan yoktu

SO: a bağlayıp
mevzuyu bu bir fırsat
akop yi devirdik devirdik
olmazsa birdaha ne zaman oalcak a bağlayan4adiler
yoksa
sana yemin ediyorum
giderim orada ağaçlar için
keyifle mücadele ederim

TY:abi diyorum ya bende gittim ordaydim iki kariş yeşil yer kalmiş kesilmesin yıkılmasın
sonraki gazli polisli gösteri başladi

SO:eyvallah

TY .yine ordaydim
ama ortaliği yakan yikanlar yoktu ortada
kimsenin elinde taş sopa yok
polis gaz atiyor geri kaçiyoruz
duman gidiyor ileri gidiyoruz
ama taşkinlik yok
küfür edeni milet uyariyor öyle bir otam yani

SO:eyvallah

ordakiler cidden sivil yani örgüt mörgüt yok

SO:Allah hepsinden razı olsun
senden de
ne güzel

TY .2 günün gecesi 3. güne bağlayan gece koptu mevzu işte
sabaha karşı
ondan sonra gitmedik zaten
gidenleride 2 gündür uyariyorum

SO:nesine gireceksin tamer

TY:chp tgb karişti işin içine
pislik herifler

SO:adamlar harbiden iç savaş çıksa
bayram edecekler
bu kadar hainler

TY:yemedi abi millet
cidden yemedi

SO:kardeşim acayip samimi söylüyorum
bir daha böyle bir eylem olursa
beni de çağır gelmek isterim
tamer
senden bir ricam olacak
bu konuşmamızı

TY:buyur abi

SO:face den yayınlayabilir miyim ?

TY:olur tabi
sorun değil

1 Haziran 2013 Cumartesi

Albayım.
Birazdan yine gelecekler.
Onlara tanrıyı öldürdüğünüzü söylemiycem.
Sizin gibi sessiz kalıcam ben de.